> Blog > Genieten van ambachtelijk maatwerk

Genieten van ambachtelijk maatwerk

Geschreven op 18 februari 2018, categorie ambacht
Terug naar overzicht

Je droomkeuken dichterbij. Daarmee begonnen we onze vorige blog. Klinkt niet alleen mooi, maar het kán. Vraag het maar aan Dirk en Sonja. Blij dat hun lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan: een moderne keuken met een landelijk karakter. Op maat gemaakt door onze ambachtelijke vakman Erik Noordink.


Plan B

Dirk en Sonja vertellen dat ze een poosje hebben rondgekeken naar een ander koophuis. “Vijftien jaar wonen we nu hier. Met plezier, hoor. Maar de keuken was aan vervanging toe. Eigenlijk kon het hele interieur wel een update gebruiken. Misschien het moment om te verhuizen, dachten we. Zeker nu de rente (nog) aan de lage kant is.” Toch liep het een beetje anders. “Het aanbod op de woningmarkt viel ons wat tegen. Ja, je wilt er niet op achteruit gaan natuurlijk. En bij de huizen die wel naar onze zin waren, visten we steeds achter het net. We wilden niet al te gek doen. Onze twee oudste studerende dochters wonen op kamers. En de jongste volgt voortgezet onderwijs. Daar hangt wel een prijskaartje aan…” Het stel zet plan B in werking: hun huidige stekkie bij de tijd brengen. In hun vertrouwde buurt blijven wonen, daar hadden ze ook een prima gevoel bij. En dus werd het schilderen, stukadoren, een nieuwe vloer. “En eindelijk die nieuwe keuken. Op internet hadden we al wat rondgesnuffeld. Landelijke stijl in een modern jasje, dat sprak ons aan. Trouwens, onze dochters hebben zich daar ook flink mee bemoeid.”


EEN DINGETJE… OF NIET?

Toevallig horen ze op een verjaardag positieve verhalen over Johan Bos Keukens. “Toen we zijn inspiratieblogslazen, besloten we een kijkje te nemen. Daar hebben we geen spijt van”, bekent Sonja. Hun budget leggen ze bij Johan Bos op tafel. Stap voor stap ontwikkelen ze samen een plan voor hun nieuwe keuken. “En toen ontstond wel een dingetje”, onthult Dirk. “Kijk, met een mooie fabriekskeuken is helemaal niks mis. Maar toen we het schitterende maatwerk van interieurbouwer Erik Noordink ontdekten, werd het ineens lastig.” Sonja knikt. “Zo ontzettend mooi. De keuken van onze dromen? Ja, eerlijk gezegd wel. Alleen toch even boven ons budget.” Wat nu? Het stel heeft even bedenktijd nodig. Met in het achterhoofd het idee dat bijfinancieren van de keuken eventueel mogelijk is via private keukenlease. “Nou zijn we niet zo van het lenen. Van huis uit meegekregen”, lacht Sonja. “Al met al kwamen we zo’n drieduizend euro tekort. Met het betaalplan dat de financieel adviseur ons voorlegde zou dat neerkomen op ongeveer zes tientjes in de maand en dat gedurende vijf jaar”, vervolgt Dirk. “Van zo’n ambachtelijk gemaakte keuken heb je natuurlijk veel langer plezier. Als je het geleende bedrag uitsmeert over twintig jaar… Tja, waar heb je het dan over?” Kortom: hun huis is weer helemaal bij de tijd. “Oh, wat genieten we ervan! Passend bij de keuken hebben we trouwens een erg mooie pvc vloer uitgezocht bij Loman Parket. Handig hoor, dat die parketzaak onder hetzelfde dak zit als Johan Bos Keukens. Zo konden we de materialen en kleuren meteen perfect op elkaar afstemmen.”

Delen via:

Meer blogs

TopmerkenBij een keuken van Johan Bos past topkwaliteit
Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een vrijblijvende afspraak met Johan
AFSPRAAK MAKEN
X

Vanaf 3 maart mogen wij u weer verwelkomen in onze showroom.
Bel 053 – 572 29 08 voor het maken van een afspraak.