> Blog > Wij maken ruimte voor de nieuwe trends

Wij maken ruimte voor de nieuwe trends

Geschreven op 18 november 2016, categorie trends
Terug naar overzicht

‘Oktober woonmaand’. Ook in de keukenbranche is dit de tijd van de beurzen. Wat mij betreft een inspirerende bezigheid. Zelf heb ik rondgeneusd in Duitsland waar ik leuke trends heb gespot. In onze showroom krijgen ze binnenkort de ruimte. Om een eerste indruk te geven van de keukenstijlen-van-dit-moment hebben onze stylingmeiden alvast Moodboards gemaakt. Handig om te ontdekken welk sfeertje het best bij jou past. Binnenkort introduceren we het concept ‘Enjoy Living’. Dit brengt warmte en gezelligheid in je woning, afgestemd op jouw sfeeropvatting.

Afhankelijk van de ruimte

Hoe je een keuken inricht ligt mede aan de beschikbare ruimte. Is die bescheiden, dan kiezen mensen vaak voor een praktische en functionele keuken. Praat je echt over het formaat woonkeuken, dan gaat de sfeer meespelen. En verdient de aankleding met passende accessoires de volle aandacht. Je ziet keukentrends langzaam maar zeker opschuiven naar ‘strak modern’ waaraan warme accenten zijn toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de Scandinavische stijl, met hier en daar hout erin verwerkt. Deze keukens zijn fraai door ingetogenheid. De finishing touch geef je met bijzondere kussens, plaids en kleden.

MOGELIJKHEDEN, BIJNA ONEINDIG VEEL

Ook ‘de natuur in huis halen’ wint flink terrein. Hout komt terug in de woning. Echt hout of reprohout, dat tegenwoordig nauwelijks van echt is te onderscheiden. En vaak wel zo makkelijk in onderhoud. Die keuze laten we uiteraard aan jou. Past de Urban Jungle sfeer bij jou? Met blauwgroene tinten en planten in de keuken. Of ga je voor de Industrial Look: stoere uitstraling, beetje nonchalant. Met accenten van metaal en een betonnen werkblad. Wel gecoat natuurlijk! Als Keukenspecialist hebben we de eigentijdse Long Island-lijn in huis. Moderne keukens met een vleugje romantiek. Ken je de Amerikaanse strandseries op tv? Dan weet je vast wat ik bedoel.

VAN VINTAGE TOT FUTURE

Misschien vraagt jouw woning om een keuken in retrostijl? De felle kleuren uit de jaren zestig en zeventig als oranje, geel en groen, maar ook bruin, zie je terug. Hergebruik van grondstoffen en producten is hip. Het meubilair en de accessoires haal je uit de kringloopwinkel. Vintagespullen als sfeermaker dus. Wel eens gehoord van Black= the new white? Echt heel bijzonder deze in mat zwart uitgevoerde keukens. Wel oppassen dat het niet té doods wordt. Door de juiste accenten aan te brengen en door subtiel gebruik van accessoires als lampen, planten en wanddecoratie, heb iets fraais in huis. Voor de duidelijkheid: ook liefhebbers van strak design kunnen bij ons hun droomkeuken realiseren.

Beleving, daar gaan wij voor

Het creëren van beleving is van onschatbare waarde. In mijn ogen gaat dat op voor alle winkels, maar ook voor winkelstraten. Nou heb ik misschien makkelijk praten. Want bij ons zit je vanzelf al gewoon ‘in de keuken’. In onze showroom vind je verschillende opstellingen, elk met een eigen belevingswereld. Waar je genoeglijk kunt zitten genieten van een kop verse koffie. We zijn geen keukenfabriek. Meer een inspiratiebron met een vernieuwende kijk op keukens. Onder ons gezegd… dit is natuurlijk ook een fantastische omgeving om in te werken.

KEUKENTECHNOLOGIE OM VAN TE SMULLEN

Tijden veranderen. In steeds meer mannen en vrouwen ontwaakt de hobbykok. Gebaseerd op de professionele keuken is speciaal voor hen geavanceerde kookapparatuur ontwikkeld. Met Atag en Siemens als voorlopers. In onze showroom kunnen we al de inductiekookplaat mét gaswokbrander laten zien. Over de keukentechnologie van de toekomst ben ik erg enthousiast. Bij sommige technische snufjes zet ik vraagtekens. Maar ik zie ook techniek die toch iets toevoegt. Waarmee je nóg meer plezier uit je keuken kunt halen. En nóg meer lekkere gerechten op tafel kunt zetten. Sous-vide koken bijvoorbeeld is een opkomende trend. Connected terwijl je de maaltijd bereidt? Ze worden al gemaakt hoor, de ovens met WiFi verbinding. Ook virtual reality doet zijn intrede. Zien, ruiken en proeven maken een keuken in de showroom tastbaar. Als we zo’n technisch hoogstandje eens naar Haaksbergen zouden kunnen halen. Dat is (voorlopig) nog toekomstmuziek.

Wat je nú al kunt doen is gewoon een keertje binnen lopen bij Johan Bos Keukens. Met plezier maken we verse koffie voor je.

Delen via:

Meer blogs

TopmerkenBij een keuken van Johan Bos past topkwaliteit
Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een vrijblijvende afspraak met Johan
AFSPRAAK MAKEN
X

Vanaf 3 maart mogen wij u weer verwelkomen in onze showroom.
Bel 053 – 572 29 08 voor het maken van een afspraak.